Ters köşe sorular ile düşünmek, sorgularken kafanın karışması ve farklı fikirleri dinleyerek göremediğin açılardan bakmak çok keyifli ve kafa açıcı. Seçilmiş konular, hikayeler de çok hoşuma gitti.
Dünyanın hızına inat, insanın 1-1,5 saat bir konuya odaklanıp düşünmesi, konuşması adına olunabilecek en güzel yer. Kendi adıma şunu söyleyebilirim; kendime en yakın olduğum yer.
Aslı, 34 (Felsefe Kulübü)
“Çocuklar İçin Felsefe” atölyesinin en büyük katkısı, bir sorgulama topluluğunun ne gibi özelliklere sahip olduğunun benimsenmesi, uyan seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları oluyor. Hepimiz öğretmen olarak diyoruz ki “Buna benzer etkinlikler sınıfımızda yapıyoruz.” Emin olun ki bu eğitimden sonra yaptığımız etkinliğin bir felsefe etkinliği olmadığını ( farklı bir alana hizmet eden değerli bir etkinlik olduğunu ) anlayacaksınız. Bir uyaran (kitap, film, görsel vb) seçiminde nelere dikkat edilir? Her kitap felsefeye uygun mudur? Yaratıcı düşünme becerilerini geliştiren sorulardan ayır edici noktaları nelerdir? Tüm bu sorulara doyurucu cevap alabileceğiniz ve uygulama deneyimini tadabileceğimiz bir atölye.
İlke, 34 (İleri Uygulayıcılık)
Akademisyen olarak uzun yıllardır çocuklarla çalışmaktayım. Amacım küçük çocuklara, lisans öğrencilerime sorgulama ve araştırma alışkanlığı kazandırmak. Ediz hocamın eğitimine katılma kararı verdiğimde bu konuyla ilgili olarak temas ettiğim çocuklara ve gençlere faydalı olabileceğim düşüncesine sahiptim. Ancak beklentimin üstünde bir eğitim aldım çünkü bana sadece iş hayatımda değil aynı zamanda özel hayatımda da çok fazla şey kattı. İyi ki bu eğitime katılmışım.
Emine, 42 (Uygulayıcılığa Giriş)
Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi’nin uygulamaya yönelik bölümünün, öykülerden ve mitolojiden beslenmesinin, bir yazar olarak beni etkilediği kadar çocukları da etkileyeceğini düşünüyorum. Uygulama bölümü; havada soruların ve fikirlerin uçuştuğu bir oyun gibiydi. Cevaplar bulmayı sevdiğimizi ama soru sormayı bilmediğimizi fark ettim bu atölyede. Cevaplar bulmak güzeldir ama doğru ve etkili soru sormak da zihin açıcıdır. Ediz Dikmelik’in ustalığının, kurgularımda ve etkinliklerimde yol gösterici olacağına inanıyorum. Aynı ilham verici etkinin çocukları da sarıp sarmayalayacağını, onları, düşünen, soru sormaktan, sorgulamaktan çekinmeyen bireylere dönüştüreceğine eminim.
Pınar, 43 (Uygulayıcılığa Giriş)
Katıldığım bir çok P4C eğitiminden edindiğim tecrübeyle söyleyebilirim ki, Ediz’i seçmemin nedenleri çok. Felsefe ögretmeni, 1500 saati aşan Çocuklar İçin Felsefe deneyimine sahip olması, P4C pedagosijini içselleştirmiş ve Felsefeyi entegre edebilmiş olması. Katılımcılara uygulama,tasarım hazırlama fırsatı sunması ve uygulamanın tüm aşamalarında hemen dönüt vermesi. İçerik hazırlama ve uyaran geliştirmede de zengin bir perspektife sahip olmasından dolayı herkese tavsiye ederim. Eğitim süreci boyunca göstermiş olduğu iş etiği ve nezaketinden dolayı da ayrıca tebrik ederim.
Dila, 39 (İleri Uygulayıcılık)
Rahatlıkla bir çocuğun alabileceği en iyi eğitimlerden biri olduğunu ve bu eğitimi verebilecek en donanımlı kişiyle olacaklarını söyleyebilirim.
Tuğçe, 41 (Felsefe Atölyesi Velisi)
Çocukların istemedikleri atölyelere veya kurslara sadece ebeveyni istiyor diye zorla gönderilmesine tamamen karşı bir birey olduğum halde eğer çocuğumu zorlamam gerekseydi sadece bu atölye için zorlardım. İyi ki öyle bir şeye ihtiyacım kalmadı, kalsa yapardım:)